Doğada insanlardan uzakta sırt çantamı takmışım kuş sesleri eşliğinde yürüyorum, enerji olsun diye yediğim gofretin kabuğunu kendime yük etmeme gerek yok, atayım gitsin nasıl olsa öküze bak diyecek kimse de yok etrafta !


İlk molam da içtiğim sigaranın izmaritini doğada yanımda taşıyacak halim yok ya; koca doğa ne olacak ki toprak olur gider, ekosisteme ne zararı olabilir ki !


Çadır kurmak için harika bir alan buldum, iyi ki doğaya çıkmışım tüm yorgunluğuma değdi. Daha önce ateş yakılmış bir yer var ama ben çadırımın yakınında ateş yakayım ki her şey elimin altında olsun, hem çadır ateş falan instagramlık fotoğraflarda çekerim. Tamam ateş yaktığım yerde uzun yıllar bitki bile yetişmeyecek ama ne önemi var ki !

Ateş için kuru dal toplamayla da hiiç uğraşamam, hem kamp baltasına o kadar parayı boşuna mı verdim. Ayda yılda bir kamp yapıyorum zaten bir kaç ağacın canına okumuşum ne yazar !


Huzur yahu şehrin stresinden uzakta tabiatın kalbinde yediğimden içtiğimden bile ayrı bir lezzet alıyorum, oh ohh sucuk partisine bak ya. Hatta ben bu ızgara telini burada bırakayım en iyisi belki başka bir kampçı gelir kullanır, şimdi kim temizleyip taşıyacak bunu hiç uğraşamam.


Doğada müziksiz olur mu canım hiç 🙂 aç sesi aç ! şu ilerde ki kamp yapanlara gitmez o ses ver müziği abicim patlasın hoparlör, bize kim karışabilir ki zaten.


Doğada olmak iyi hoş da gece biraz ürkütücü oluyor ayısı, kurdu, domuzu tırsıyor insan. Uyumadan önce bir iki torpil patlatayım da yırtıcılar benden uzak olsun kafam rahat uyuyayım. Patlama sesiyle doğanın asıl ev sahiplerini ürkütmüş olacağım belki de kuşlar yuvalarını bırakıp kaçacak ama… amaaan ne yapayım !


Güzeldi be ! kampı toplayıp hiç gidesim yok buralardan 😦 ama geç olmadan malzemeleri çantama toplayıp yola çıksam iyi olacak, daha doğayı izleyerek uzun bir yol yürüyeceğim. Boş şişeleri, çöpleri vs bir poşete toplayıp burada bırakayım en iyisi belim koptu çantanın ağırlığından. Hem o kadar yükle doğanın tadını nasıl çıkarayım canım ! bir kenara topladım zaten vicdanım rahat, diğer öküzler bunu bile yapmamışlar yuh size !


Doğada olmayı hepimiz çok seviyoruz ama doğayı da o denli sevip koruyabiliyor muyuz? Ses ve çöp disiplinine dikkat ederek de doğada olmanın hazzını yaşayabiliriz.

Doğa sporları ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı ama ne yazık ki bununla paralel tertemiz bakir alanların bile kirlendiğini gördükçe üzülüyoruz, bu hususta videolarla yazılarla doğa kirlenmesinin önüne geçmeye çalışsak da yeterli olmuyor ne yazık ki. Kendine, çevresine ve doğaya saygılı bireyler görmenin en iyi yolunun örnek davranışlar sergilemeden geçtiğini düşünüyorum;

Sadece kendi çöpünü değil başkalarınında çöpünü toplamak için sırt çantasına fazladan çöp poşeti koyan kişilerin, rahatsızlık vermek yerine demlediği çaydan ikram edip tanımadığı birinin çadır kurmasına yardım eden kişilerin ellerinden öpüyorum, böyle değerli örnek alınası kişilerle karşılaştıkça inanılmaz mutlu oluyorum.

Bir kampımızda çok sevdiğim bir ağabeyim az ileride kamp kurmaya çalışan genç grubuna çadır kurmasından tutun odun toplamalarına kadar yardım etmişti, hatta pişirdiği etlerden ikram edip kendine bir şey kalmamıştı. Gençlerden biri abi bize neden bu kadar yardım ediyorsun diye sorduğunda müthiş bir cevap verdi;

‘ Sizde bir başkasına yaparsınız diye’

“KAMP NASIL YAPILMAZ !” için 2 cevap

Yorum bırakın

Trend