İstanbul Kilyosta 400 dönüm bir alan üzerinde; çadır kamp alanı, karavan kamp alanı, tuvalet, duş, büfe, minik outdoor market ve kendi plajı olan ‘eğlenirken başkalarını rahatsız etmeyen’ her kampçının seveceğini düşündüğüm belli başlı kuralları olan ücretli bir işletmedir.


Doğada Yaşam Okuluna nasıl gidilir?

Toplu taşıma ile : Hacıosman metro önünden 151 nolu İett otobüsüne binip ‘Fındıklı Geçit’ durağında iniyorsunuz.

Araç ile : KİLYOS DOĞADA YAŞAM OKULU:
KUMKÖY MAH. DEMİRCİKÖY CAD. NO:27
SARIYER/İSTANBUL

İletişim : Doğada Yaşam Okulu , İnstagram


Kimler için uygun

Kamp yapmaya yeni başlayanlar; doğa sporları konusunda tecrübeli ve gerektiğinde çadır kurmanıza dahi yardım etmekten geri durmayacak bir işletme ekibinin olması, deniz seviyesinde olduğu için doğanın zorlayıcı yanlarının olmaması gibi durumlar yeni başlayan kişilerin deneyim eksikliğini tolere etmede büyük avantaj sağlayabiliyor.

Güvenlik ve yabani hayvan endişesi duyanlar; Yabani insan! yada hayvanlara karşı korunaklı bir alanda olmak kampta kaliteli bir uyku geçirmenize yardımcı olacaktır 🙂 Etrafınızda çocuklarıyla kamp yapan aileleri göreceğiniz nezih bir ortam olmasını da söylemeden geçmeyeyim.

Kampta biraz daha konfor isteyenler; Elektrik, Lavabo, tuvalet, duş imkanlarının olması bir çok kişinin olmazsa olmazıdır. Kamp mutfağı alışverişinde unuttuğunuz bir şey olursa Doğada Yaşam Okulu büfesinden satın alabilirsiniz hatta çay, kahve, kahvaltılıklar, tost vs. hizmeti de var. En çok hoşuma giden kısmı ise minik bir outdoor marketinin olması; su ısıtırken biten gaz kartuşumu ve kamp lambası pillerimi çadırımın 100 metre ilerisinden satın alabilmem müthiş 🙂

Yoğun iş temposundan zar zor vakit bulanlar; Birçoğumuz haftada 1-2 gün izin yapabiliyoruz maalesef, cuma yada cumartesi iş çıkışı İstanbul içi ulaşımı kolay bir yer olması kıymetli zamanımız açısından çok önemli. Yaklaşık 14 yıldır dağlarda, yaylalarda vs. çadır kampı yapıyorum ve Doğada Yaşam Okulu’ nda 10′ un üzerinde keyifle kamp yaptım. Bir çok ücretli kamp alanı gibi piknik/mesire alanı havasında olmadığı için ve etraftakilerin çoğunlukla belirli bir kamp kültürüne insanlar olması kıymetli zamanımızı keyifle geçirmek için tercih sebebi oluyor.


10 küsur kampta neler yaşadık? Neler yapılır, neler yapılmaz? Neler var, neler yok?

Neler yaşadık

2019 yılında ilk kampımızı yaptığımızda alan oldukça kalabalıktı ve plaj kullanıma açıktı yanılmıyorsam son 2 yıldır plajda yüzmek yasak aşırı dalgalardan dolayı jandarma müsaade etmiyor. Doğada Yaşam Okulu instagram sayfasından etkinlikleri takip edip grup etkinliğinin olmadığı sadece bireysel kampa açık olan günleri tercih etmeye çalıştık sonraları. Kamp alanı etrafı bir çok farklı türden ağaçlarla çevrili orta kısımlar ise doğal çayırlık çimenlik bir arazi yapısında, Ağaç altına çadırlarımızı kurup orta alanda masa/sandalye kurup belirlenen ateş yakma bölgelerinde yemek pişirebiliyoruz ya da gaz kartuş/ ateş kutusu kullanarak kampımızın yanı başında da ateş ihtiyacımızı karşılayabildik.

Kamp alanı rüzgardan fazla etkilenmiyor alanın etrafını çevreleyen sık ağaçlar rüzgarı baya kesiyor, ateş başında sohbet ederken rüzgarın olmaması güzel bir şey. 21 aralık 2019 da Marmara’ da şiddetli Lodos vardı belki hatırlayanlar çıkar yeni aldığımız çadırın rüzgar performansını ölçmek için Doğada Yaşam Okulu kamp alanının sahile yakın kısmına kurmuştuk kampımızı. Kampta rüzgar yada kışın zorlu şartlar isteyenler varsa alanın otopark ve sahile bakan kısmına çadırını kurabilir.

21.12.2019 Doğada Yaşam Okulu – Şiddetli fırtınada çadır kampı

Kamp alanında rahatsız edecek sinek böcek vs. hiç hatırlamıyorum. Doğada Yaşam Okulunda 4 mevsim kamp yaptık en keyif aldıklarımız bahar ayları oldu, kış kampından çok keyif alamadım çünkü Kilyos’ a nemden dolayı kar sulu yağıyor ve zeminde 10 cm su oluyor resmen suda yüzen bir çadır içinde kamp yaptık 🙂 Bembeyaz karlar içinde kamp yapmayı tercih ederim.

Sağda Bolu Aladağ kış kampı, Solda Kilyos kış kampı 🙂

Neler yapılır

. Bireysel, aile yada arkadaşlarınızla beraber sizi kimsenin rahatsız etmeyeceği bir ortamda çadır kampıyla doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

. Zippline binebilirsiniz.

. Karavan kampı yapabilirsiniz.

. Sahil yada orman tarafında doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.

. Anne-çocuk / Baba-çocuk kampları, doğada ilk yardım eğitimi gibi etkinlikleri takip edip, detayları öğrenip katılabilirsiniz.

Neler yapılmaz

. Saat 23.00′ dan sonra gürültü yapılmaz, işletme ekibi de müsaade etmiyor.

. Saat 20.00′ dan sonra giriş yapılmaz( bu konuyu işletmeye tekrar sormada fayda var değişmiş olabilir)

. Ateş yakma alanları dışında zemine ateş yakılmaz. Ocak yada ateş kutusu kullanılabilir, kiralanabilir.

Neler var, neler yok

. Elektrik, buzdolabı, bulaşıkhane, duş ve wc var.

. Büfe, minik outdoor market, üstü kapalı yeme içme alanı ve servis hizmeti var.

. Çadır, uyku tulumu, mat ve ateş kutusu kiralama hizmeti var.

. Araç otoparkı var.

. Telefon ve internet çekiyor.

. Ateş için ormanlık alandan kuru dal toplanabilir.


Soru ve önerileriniz için yorumlar kısmına yazın lütfen, keyifli kamplar dilerim.

“KİLYOS DOĞADA YAŞAM OKULU KAMP ALANI HAKKINDA BİLGİLER” için bir cevap

  1. Yok, yok maşallah. Güzel paylaşım olmuş.👍

    Beğen

Yorum bırakın

Trend