Doğayı ve doğada olmayı seviyorum, ateş başında sabahlamayı, gece yıldızları izleyerek uyumayı, karlı dağlarda, yaylalarda çadır kampı yapmayı çok istiyorum hatta şu fotoğraf pc’ de arka plan fotoğrafım ama…

  • Cesaretim yok galiba
  • Benimle kampa gelecek arkadaşım yok
  • Çadırım bile yok 🙂 neler lazım ki ..
  • Evliyim yahu güvenlik endişelerim var
  • Ayısı var kurdu var nasıl olacak; gece çadırda uyuyamam ki
  • Kardeş covid-19 diye bir şey var

Belki de o ilk kampı yapmanıza engel olan çok daha fazla sebebiniz vardır, ama yinede içinizde bir yerlerde bir istek varsa eğer;

  • Doğa sporları kulüplerinin düzenlediği doğa yürüyüşlerine katılmak; bir başlangıç yapmak için iyi bir fikir olabilir.

Yürüyüş lideriyle tanışmak birlikte kamp yapmadan önce güven duygunuzu tazeleyecektir, daha sonra size uyan bir tarihte aynı kulübün kamp etkinliklerine katılabilirsiniz. Hatta bazı kulüpler çadır desteği sağlıyor.

İstanbul’ da ikamet ediyorsanız eğer İstanbuldoğa ve Kamptrek‘ in faaliyetlerine katılmanızı önerebilirim. İstanbuldoğa’ da Osman Hocam bir tanedir, Kamp deyince Osman hoca; Osman hoca deyince kamp akla gelir 🙂 Kamptrek’ de ise Erol ve Meltem Hocalarımla harika kamplar, yürüyüşler yapabilirsiniz.

Kalabalık bir kamp alanına yabani hayvan uğrama ihtimali neredeyse yoktur.

Malum Covid-19 salgınından dolayı kulüp otobüsüne binmek istemezseniz eğer; kamp sorumlusuna bilgi verip kendi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kamp alanında zaten mesafeye dikkat edersiniz.

  • Ücretli kamp alanlarında güvenlik endişeniz daha az olur. Elektrik, su ve tuvalet sorunu olmadan daha kolay şartlarda ilk kampınızı yapabilirsiniz.

Kamp alanı genelde tel çitlerle çevrilmiş ve güvenliği görevliler tarafından sağlandığı için gece rahat bir uyku çekebilirsiniz.

İstanbulda yaşıyorsanız eğer; Kilyos Doğada Yaşam Okulu‘ na gidebilirsiniz. İşletmeciler oldukça ilgili, kamp alanı da çok hoş. Çadır-Mat-Uyku tulumu kiralama imkanı var. Toplu taşımayla kamp alanının girişine kadar ulaşım sağlanabiliyor.

  • Doğa sporları kulübünden yada ücretli kamp alanlarında tanıştığınız güvenilir kişilerle ilerde kamp planları yapabilirsiniz.

İstanbuldoğa ekim 2018 Delmece Yaylası kampı etkinliğinde tanıştığımız kişilerle whatsapp grubu kurup birlikte kamplara gidiyoruz, hepsi birbirinden değerli güzel arkadaşlar edinmiş olduk.


“Kamp yapmayı çok istiyorum ama…” için 9 cevap

  1. Kafasında hep bu arzu olup da yapamayanlar için harika bilgiler. Çok teşekkürler Serhan!

    Liked by 1 kişi

  2. Yol gösterici bir yazı bence de.👍

    Liked by 1 kişi

  3. It’s great you are encouraging people to camp and giving them great resources.

    I used to often camp on my own, from over-night trips just pulling off somewhere in my car and sleeping, to hiking in and throwing my sleeping bag next to a stream and hiking out the next day to finding some off the beaten path place to set up my tent and spend a week in silence. None of these places were campgrounds nor did they have facilities. I love how fearless I was then. Even just a few years ago I did a lot of hiking, hiking every other day and mostly going alone.

    Nature is such a great space for restoring peace and connection!

    Liked by 1 kişi

    1. “Nature is such a great space for restoring peace and connection!” ı agree with you..

      Liked by 1 kişi

  4. I forgot to also thank you for following my blog!

    Liked by 1 kişi

  5. Merhaba, bu yazınız bana 12 yaşındayken katıldığım bir dağ gezisine katılışımı hatırlattı. Bir sporla ilgilenince diğeri ardından geliyor. Baya farklı ve güzel bir blok. Çok değişik.

    Beğen

Yorum bırakın

Trend