Güçlü, güvenilir, çok yönlü ve gerçek bir 4 mevsim çadır olsun ama ekspedisyon çadırlarına yakın hacim sunsun. Svalbard ile deneyimlerim özetle bu yönde.


ARTILARI

. Güçlü poller ve yerleşimi

. Dayanıklı kumaş ve zemin

. Alüminize edilmiş kumaş, ısı yalıtımında başarılı

. Tavan yüksekliği

. Geniş ve çok sayıda eşya cepleri

. İyi havalandırma

EKSİLERİ

. Daha hafif olabilirdi

. Kazıkları kötü


Teknik Detaylar

Kullanım : 4 mevsim | Sportif kampçılık | Dağ kampları | Ekspedisyon

Kapılar : İki bagaj ve iki kapı

Paket Ağırlığı : 3950 gram

Poller : 7001 T6 tavlanmış alüminyum alaşımı

Boyutlar : 170x210x120cm zemin, 2 adet 75cm bagaj ve 19x54cm paket hacmi

Dış çadır : Polyester Ripstop 70D, su sütunu ​​3000mm, alüminize ve ısı yalıtımlı poliüretan kaplama, Şeffaf TPU pencereler

Zemin Kumaşı: Polyester Oxford 210D, ısı yalıtımlı poliüretan kaplı, 8.000 mm’ye kadar su geçirmez, FR işlemiyle su itici. Zemin köşelerini güçlendirmek için 3 katmanlı yapı


DENEYİMLERİM;

. Kurulum; 2 adet eşit uzunlukta pol, iç çadırın kumaş kanalı içerisinde sürülür, son olarak kısa pol tavan kısmına takılır. İç çadırın dış çadıra kendiliğinden entegre olmayan her çadır gibi kurulumu biraz zaman alır ancak pollerin kurulum geometrisi ve kanal içerisinde olması ciddi rüzgar dayanımı sağlar.

. Malzemeler; çadır kazıkları hariç kullanılan tüm malzemeler 4 mevsim standartlarını karşılamada oldukça iyiler. Özellikle aşırı güçlü kumaşlarla kafayı bozmuş bir çadır. Çadırın her iki kapısında Tpu şeffaf pencereler mevcut, 1 yıl kullanımdan sonra pencere yapışkanları bırakmaya başladı çadırımdan çok memnun olduğum için değişim yada iade istemedim satın aldığım mağaza Kadıköyoutdoor isteğim üzerine pencereleri yapıştırma+dikiş+termal bant işlemini yaptırdı ve ücret istemedi, ilk halinden çok daha dayanıklı oldu. ( tekrar teşekkür ederim )

Pencere yapışkanlarının kopmuş hali.

. Konfor; Pol geometrisinden dolayı kumaş içeri doğru daralmadığı için yatarken kafa ve ayaklara çadır kumaşı temas etmiyor. Tavan yüksekliği ise alışılmış 4 mevsim çadır gibi değil ekspedisyon kıvamında yüksek. Çok sayıda ve genişçe eşya cepleri var. Çadırın dış ve zemin kumaşları alüminize edildiği için içerideki ısıyı tekrar yansıtarak çadır içerisinin daha sıcak kalmasını sağlıyor, alüminize kumaş açıkçası benim beklentimin üzerinde çok iyi sıcaklık sağladı.

. Ağırlık; 70D-210D kumaşların olduğu 3 kişilik bir çadır ne kadar hafif olabilirse Svalbard’ da o kadar hafif 🙂 Çadırda kalacak kişi sayısınca ‘ dış çadır-poller-iç çadır ‘ paylaşılarak sırt çantasında taşıdığımı düşünürsem yaklaşık 1-2 kg taşımış oluyorum.

. Çok yönlülük; Boyutlarından dolayı uzun süre kamplamak için keyifli, 2 adet geniş kapısı çift kumaştan oluşuyor ekstra havalandırma için kumaş parçanın fermuarı açılarak full cibinlik kapı şeklini alıyor; nispeten sıcak havalarda da kullanılabilir ama yaz ayları için alüminize kumaşlar çok fazla sıcak olacağı için biz sadece iç çadırı kurup kullanıyoruz.

Svalbard’ ın yazın kullanımı.

Şiddetli fırtınada dağ ortamındaki konforunu anlatmaya pek gerek yok zaten Svalbard’ ın doğal ortamı buralar. Aşağıya 8000m’lik meşhur K2 dağında kurulmuş Svalbard çadır videosu linki bırakıyorum.

Svalbard 3.0 K2 Base Camp


Kararımız;

Özellikle yüksek irtifa kış dağcılığı için güçlü bir çadır arayışında olanlara tavsiye edebilirim ( min 2 kişi iseniz ), alternatif olarak Ferrino Pilier 3 yada pilier 2 de gayet güçlü ve kurulumu Svalbard’ a göre daha pratik çadırlardır. Ferrino çadırları seviyorum çünkü satıcı ve marka ürünün arkasında duruyor.

“FERRİNO SVALBARD 3.0 ÇADIR İNCELEME” için 3 cevap

  1. İlgilenenler için güzel bir değerlendirme olmuş emeğinize sağlık. 👍🌸

    Liked by 1 kişi

  2. Harika bir yazı olmuş Serhan’ım. Çadırı kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Dağ badinle gittiğin etkinlikte yükü paylaşacağın için kesinlikle rahatlık ve güven anlamında tercih edeceğim bir çadır. Polleri değiştirmek şartı ile 🙂

    Beğen

  3. Hello friend, I enjoyed your wonderful post. I subscribed. See you often. Have a happy day🌙💫🔆

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın

Trend