Vaude campo compact xt 2p iki kişilik 3-4 mevsim bir çadırdır, Vaude her ne kadar 3 mevsim dese de marmot, tnf, ferrino, salewa gibi ciddi markaların 4 mevsim çadır standartlarının altında kalmadığı, aksine pol ve kumaş kalitesi ile göz doldurduğu kanaatindeyim. 1. sınıf çadır üretici markaların modellerine bakacak olursak eğer (Hilleberg, Mountain Hardwear, Msr, TNF, Vaude, Nemo vs ) 3 mevsim modellerinin piyasada satılan çoğu markanın 5 mevsim zırvasını yaptığı çadır modellerinden daha güçlü olduğunu görebiliriz. Çadırlarla ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Çadırda ilk dikkatimi çeken şeylerin başında dokununca bile kalite hissi veren kumaşı ve çok kalın (10,3/11mm çaplı)yunan alüminyum polleri oldu, husky gibi markaların 5 mevsim diye tabir ettiği çadırlarında bile 8.5mm poller varken vaudenin bu modeline 3 season demesi markanın ciddiyetinin bir göstergesi olduğunu ortaya koyuyor. Şimdi gelelim yaklaşık 2 yıllık kullanıma dair izlenimlerime ;

vaude çadır
Vaude Campo compact xt 2p modeli geodezik tasarımlı ve tavanı 3 mevsim çadırlara göre nispeten daha alçak.

Yaz kamplarından kış kamplarına kadar ülkemizdeki tüm ağır kış koşullarındaki dağcılık faaliyetlerini rahatlıkla kaldırabileceğini düşünüyorum. Çadırın çok büyük bir girişi ve oldukça geniş bir bagajı bulunuyor, rüzgarlı ve yağışlı havalarda hem eşyalarınızı, çantalarınızı ve botlarınızı koymaya hem de içinde yemek pişirip su ısıtabileceğiniz yeterli boyutta bagajı olması, tek bagajlı çadırlarda yaşanan problemleri neredeyse ortadan kaldırıyor. Ayrıca bagaj çatısı dizaynı ile giriş kapılarını açıp çadırınızın içi ıslanmadan kar ve yağmur yağışını izleyip manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Çadır dış tentesinin turuncu, iç tentesinin sarı renkte olmasından dolayı içeride güzel bir ortam oluyor, hiç sıkılmadan uzun zaman çadır içinde konaklayabilirsiniz, Işık geçirgenliği yüksek kumaşı sayesinde çadırın içi aydınlık ve sıcak hissettiriyor. Çadır içi nemlenme olmadan mükemmel seviyede ısı izolasyonu sağladığını söyleyebilirim, Keremali Yaylası ve Abant Dağları’nda yaptığımız faaliyetlerde hava sıcaklığı -10 seviyelerindeyken çadırın içinde iki kişi +13 dereceler de oturabilmiştik. Genellikle 3 mevsim çadırların iç tentelerinin büyük bir bölümü tül kumaştandır ancak Vaude bu çadırında sadece kapının bir kısmında ve arka havalandırma için küçük bir bölümde tül kullanmış, ısı yalıtımını ileri seviyeye taşımış diyebilirim.

Bolu Abant Dağları kar kampı
Bolu Abant Dağları kar kampı

21 aralık da Marmara da şiddetli lodos varken Kilyos’a çadırımı kurmuştum, alandaki bir çok kişinin polleri kırılma noktasına geldiği için çadırını toplamak zorunda kalmıştı, biz ise fırtınanın şiddetini çok fazla hissetmeden güven içinde kampımıza devam edebilmiştik. Çadırın geodezik yapıda olması, gerdirme iplerinin yeterli ve akıllıca konumlandırılmaları ve güçlü pollerinin olması fırtına direncini bir hayli yükselttiğini söyleyebilirim.

Yaz kamplarında iki kişilik kullanım için çok konforlu bir çadır olduğunu maalesef söyleyemeyeceğim, genelde çadırda iki kişi konakladığımız için sıcak havalarda kişi sayısı +1 kişilik çadırları tercih etmede fayda var, yazları daha önce yazmış olduğum ferrino gobi 3 çadırımı kullanıyorum, turuncu veya sarı renk kombinli çadırların içeride psikolojik olarak daha sıcak hissettirdiği düşüncesinde olduğum için yazları pek kullanma tarafı değilim. 5 mevsim bir çadır alırım yaz kış her yerde kullanırım düşüncesine kapılıp ağır ve iyi havalanmayan çadır kullanmaktansa sizler de 2 ayrı çadır edinip hem konforunuzu artırıp hem de çadırlarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

Teknik özellikler

ağırlık : 3.00kg , min 2.75kg

dış tente : 75 D Poliüretan kaplı 3.000 mm 

iç tente : % 100 Polyester 68 D 

zemin : % 100 Polyamid 70 D Poliüretan kaplı 5.000 mm 

paket boyutları : 55 x 20 cm 

poller : Al 6061 T9 10,3 mm

Zayıf Bulduğum Yanları

. Yanlarda gerdirme noktaları olmadığı için şiddetli fırtınada kumaş içeri doğru sehim yapıyor

. Dış kumaşının pu/si karışımı olmasını dilerdim, kumaş ağırlığı daha hafif ve dağ ortamında güneşin uv etkisine karşı daha uzun ömürlü olabilirdi.

Soru ve görüşlerinizi yorum yaparak yada mail yoluyla iletebilirsiniz.

VAUDE HAKKINDA

Dağ sporları, bisiklet sporları ve çantalar gibi üç iş kolunda faaliyet gösteren şirket 1974 yılında dağ sporları coşkusuyla kurulmuş olup, sosyal ve çevresel sorumluluk bilinciyle yükselişini sürdürmektedir;

1980 yılında VAUDE şirket merkezini Güney Almanya’daki Obereisenbach’a taşıdı ve o zamandan beri sürekli olarak genişletilen yeni binasını, büyüyen şirkete adapte etti.

1992 yılında VAUDE, bisikletçiler için kıyafet ve aksesuarlar sunan Bike Sports ürün gamını kurdu.

1998 yılında VAUDE, şık fonksiyonel çanta ve sırt çantası koleksiyonlarına sahip Packs’n Bags ürün yelpazesini kurdu.

2001 yılında VAUDE kendi şirket çocuk bakım merkezini kurdu.

2001 yılında VAUDE, katı çevre bluesign® standartları altında tüm ürün yelpazesini (Taban Katmanı) üreten ilk dış mekan şirketidir.

2002 yılında VAUDE, Alman Alpler Birliği’nin (DAV) resmi ortağı oldu.

2010 yılında VAUDE, Green Shape sertifikası altında sürdürülebilir malzemelerden ve kaynak tasarruflu imalattan üretilen çevre dostu ürünler üretmeye başlar.

2011 yılında WWF Almanya ve VAUDE çevre koruma konusunda geniş kapsamlı bir işbirliğini imzaladı

2015 yılında VAUDE, “Lider” olarak mümkün olan en yüksek performans kategorisine ulaşmıştır. Bu statü, şirketlerin FWF gerekliliklerine göre izlenen tesislerde üretilen toplam üretiminin en az% 90’ına sahip olması durumunda elde edilir.

2016 yılında VAUDE, Greenpeace Detoks Taahhüdünü tüm tedarik zincirinden tüm zararlı maddeleri ortadan kaldırmayı ve en geç 2020 yılına kadar tüm koleksiyonunu tamamen PFC içermeyen (florokarbonlar olmadan) üretmeyi kabul etti.

2019 yılında Sosyal ve ekolojik olarak üretilen tekstiller için ilk devlet mührü olan Grüner Knopf (Yeşil Düğme) tanıtıldı. VAUDE, ürün yelpazesinin büyük bir kısmı için Grüner Knopf’u alan tek açık hava şirketidir.

“Vaude campo compact xt 2p çadır incelemesi” için 6 cevap

  1. […] 7 tane çadır kurduk; Salewa Bergen, Ferrino Pumori HighLab, Marmot Alvar, Altera, Vaude Campo Compact Xt, Husky Falcon, […]

    Beğen

  2. […] göze almanız gerekiyor. Ben bahar ve yaz aylarında Ferrino, daha zorlu şartlar için de Vaude marka çadırımı kullanıyorum. İlerleyen zamanlarda solo faaliyetler için tek kişilik ultra […]

    Beğen

  3. […] çadırlarla ilgili örnekler verdiğim Kamp çadırı seçimi yazıma göz atabilirsiniz. Vaude campo compact xt 2p ve Ferrino gobi 3 çadırlarının detaylı incelemelerine boş vaktinizde […]

    Beğen

  4. […] 7 tane çadır kurduk; Salewa Bergen, Ferrino Pumori HighLab, Marmot Alvar, Altera, Vaude Campo Compact Xt, Husky Falcon, […]

    Beğen

  5. Kışın dağda kullanılır mı? Tavsiye eder misiniz

    Liked by 1 kişi

    1. Kesinlikle tavsiye ederim

      Beğen

Yorum bırakın

Trend