Konya Kestel Kampı 2013 ( İlk çadır kampım)

2008 yılında laptop çantasına koyduğum; battaniye, ekmek arası peynir, pet şişe ve meyve bıçağıyla başlangıç yaptığım kamp maceralarımın yeri her zaman ayrıdır. Tek başına ekipmansız kent ormanında sabahlamak ilk başta korkutuyordu ama verdiği haz da her şeyi bastırıyordu.

Üniversite 3. sınıfa geçtiğimde ancak iki arkadaşımı ( Özgür ve Avni ) kamp yapmaya ikna edebilmiştim. tabi üçümüzde büyük bir heyecanla malzeme listesi hazırlamaya çalışıyoruz, forumlardan araştırıyoruz, öğrenci olduğumuz için her şey çok daha pahalı geliyor 🙂 uyku tulumu iyi olsun gerisini hallederiz deyip alpinist marka -20/-30 uyku tulumu siparişi verip en yakın av bayisinden 60 liraya 3 tane çadır, 20 liraya 3 tane mat aldık.

Google haritalardan yerleşim birimlerine uzak, araç yolu olmayan yeşil alanlar aramaya başladık, Kestel Gölü civarında kampımızı yapmaya karar verdik. Kaybolma ve olağanüstü durumlara karşı; kuzey oku, eş yükselti eğrileri, en yakın karakol, cami vs bilgileri olan detaylı bir intikal krokisi hazırlayıp sabah 05:00 da yola koyulduk.


Selçuk Üniversitesinde okuyanlar varsa eğer bilirler; Damla kız yurdunun önünden sabah 05.30’da ilk kadınhanı otobüsü geçiyor. Bizde Kadınhanı otobüsüne binip yaklaşık 25 dakika sonra 14 km lik yürüyüşümüzün başlangıç noktası olan Şahören kavşağında indik. Yaklaşık 4 km yürüdükten sonra asfalt köy yolunun sağ tarafında çeşme olan ağaçlık bir bölge var orada mola verip kahvaltımızı yaptık. 7 km daha yürüdükten sonra kestel gölüne ulaştık.

20 lt çantanın her yerinden fışkıran malzemelerle yürümek çok yoruyor 🙂


Gölün etrafında kamp yapılabilecek düzlükler var ama biz daha izole bir alan bulmak için gölün kuzeyindeki tepeye tırmandık. Tepenin zirvesinde hakim bir noktaya çadırlarımızı kurup etraftan topladığımız kuru dallarla ateşimizi yaktık. Rahat bir gecenin ardından sabah 08:00 da kalkıp kahvaltımızı yapıp 09:30 gibi kampı toplayıp gölün güney yamacında keşfe çıktık.


Güney yamacının güneye bakan tarafında dalları aşağı doğru eğilmiş muazzam güzellikte büyük bir çam ağacı dikkatimizi çekti, yanımızda getirdiğimiz misina ipleriyle ağacın dallarını aşağı eğip toprağa çaktığımız kazıklara sabitledik,portatif kamp kürekleriyle zemini temizleyip düzledik, içeride 3 çadırlık bir alan oluştu. Etraftan topladığımız taşlarla güzel bir şömine yaptık. Gece geç saatlere kadar ateş başında oturup keyif yaptık.

Kampın üçüncü günü aynı yerde kalmaya karar verdik, kamp alanımızın etrafına ağaç dallarından kazıklar yapıp çaktık, kazıkların aralarını ince dallarla çevirip çalılarla destekledik. Dışarıdan bakıldığında çadırlarımız dahi görünmüyordu. Rüzgardan izole harika bir kamp alanımız oldu, ateş başında rüzgar yemeden oturabilmek çok keyifliydi. Yağışsız geçen 4. günün sabahı kampımızı bitirdik.


Bölge hakkında;

Kestel gölü yaklaşık 230 metre genişliğe, 400 metre uzunluğa sahiptir. Konya da doğal piknik alanı sayısı az olduğu için hafta sonları piknikçilerin uğrak yeri olabiliyor. Ayrıca bisiklet sporuyla uğraşan kişilerin de rağbet ettiği bir yer.

Konya da yeşile hasret yaşayanlar için doğa harikası denilebilir.

Bölgede ciddi bir yaban domuzu popülasyonu var, 3 gece 4 gün süren faaliyetimizde her yerde domuz ayak izleri görmüştük. Avcılıkta yapıldığı için bizim yaptığımız hatayı yapıp çok da kamufle olmayın.

Telefon pek iyi çekmiyor, sinyal alan belli başlı yerler var. Belki şimdi durum farklıdır 7 sene geçmiş 🙂 ‘ ama eminim ki o gizli kamp alanımız hala keşfedilmedi ‘



6 comments

  1. ilk kampım Haydar’ a idi. Ankara da Hacettepe Üniversitesi dağcılık ve doğa sporları kulübüne katılmıştım… Egeli bir insan için eylülde olsa soğuk bir kamptı sonrasında alıştım fakat ilkler unutulmaz sanırım… Heyecanı da bir başkadır beni o anlara götürdünüz elinize sağlık 🙂

    Liked by 1 kişi

    1. Hilal’de Egeli, ilk kampını -2 derecede yapmıştı 🙂 sonrasında yaz kış dağ tepe bırakmadık ama o ilk üşümesini unutamıyor 🙂 güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Liked by 2 people

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s